HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ

English

Od 5.11. srpnja 2011. u Istanbulu se održavao međunarodni RoboCup Junior 2011. Na natjecanju je sudjelovala i ekipa pod imenom „Konto“ iz Hrvatske pod vodstvom mentora Ivice Kolarića. 

Natjecanje se sastojalo od po tri vožnje svakodnevno u tri različite arene. Učenici su prije svake vožnje u pomoćnoj areni mogli isprobati svoje robote. Cilj vožnje robota u areni je uspješno savladati sve prepreke te spasiti žrtvu sa što manje negativnih bodova. Nakon 9 vožnji ekipa iz Hrvatske se plasirala na 6. mjesto. Proglašena je među 10 najboljih te je ušla u daljnje natjecanje.

U nastavku natjecanja, hrvatska ekipa se natjecala s japanskom. Pravila za finale su bila složenija. Dva su robota u dogovoru trebala spasiti dvije žrtve . Roboti su započinjali kretanjei iz pete sobe te su se spuštali niz kosinu kako bi spasili žrtvu. Bilo je raznih prepreka i bodovi su se teško osvajali. Međutim, hrvatska i japanska ekipa su bile složne te su u ukupnom plasmanu podijelile prvo i drugo mjesto.

Više o tijeku natjecanja i atmosferi možete pročitati u prezentaciji mentora hrvatske ekipe Ivice Kolarića. 

Prezentaciju možete preuzeti ovdje

 

HROBOS

Hrvatski robotički savez (HROBOS)
Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR6723600001102334324
OIB: 35414990068
Tel: 01 4847 556
Mob: 098 95 73 225
Email:hroboszg@gmail.com

Predsjednik:
dr.sc. Ana Sović Kržić

Tajnik:
Željko Krnjajić
Web:
Željko Krnjajić

HZTK-logo

Stranice HRS koriste kolaćiće za upravljanje autentifikacijom,navigacijom, i ostalim funkcijama. Korištenjem ovih stranica, prihvaćate kolačiće koje stranica pohranjuje na vaše računalo.

Vidi policu privatnosti stranice

Dokumenti EU direktive o e-Privatnosti

Odbili ste kolačiće. Odluku možete promijeniti.

Dopustili ste da kolačići budu pohranjeni na vaše računalo. Ovu odluku možete promijeniti.