HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ

English

Ove se godine FIRST GLOBAL Challenge, svjetsko natjecanje u robotici za učenike srednjih škola održalo u Mexico City-ju. Na natjecanju je sudjelovala 161 ekipa iz 155 država svijeta, predstavnik svakog kontinenta i ekipa Hope – sastavljena od izbjeglica.

FGC2018 
Hrvatsku su predstavljali Leon Stjepan Uroić (2. razred, XV. gimnazija), Matej Đudarić (2. razred, Tehnička škola Ruđer Bošković) i Nika Crnković (2. razred, V. gimnazija), sa mentorima Borisom Kržićem i doc. dr. sc. Anom Sović Kržić.
Selekciju natjecatelja te organizacijsku i financijsku potporu pripremama i odlasku na natjecanje proveo je Hrvatski robotički savez U kvalifikacijama je reprezentacija Hrvatske imala 5 pobjeda i 3 poraza što je bilo dovoljno za ulazak u doigravanje. 
Mnogim jakim državama to nije uspjelo, primjerice Indiji, Japanu, Hong Kongu i Francuskoj.

FGC2018
U doigravanju su naš savez sačinjavali: Južnoafrička Republika, Republika Južna Koreja i Hrvatska. U osmini finala pobijedili smo savez Poljske, Timor-Leste i Ukrajine. U četvrtini finala se ekipi iz našeg saveza - Južnoj Koreji prevrnuo robot, te smo izgubili od Maldiva, Islanda i Kolumbije. Svjetski prvaci su postali savez Rumunjske, Singapura i Njemačke. Ovim rezultatom naša ekipa ubilježila je plasman među 20 najboljih robotičkih ekipa na svijetu.

Facebook page

HROBOS

Hrvatski robotički savez (HROBOS)
Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR6723600001102334324
OIB: 35414990068
Tel: 01 4847 556
Mob: 098 95 73 225
Email:hroboszg@gmail.com

Predsjednik:
dr.sc. Ana Sović Kržić

Tajnik:
Željko Krnjajić
Web:
Željko Krnjajić

HZTK-logo

Stranice HRS koriste kolaćiće za upravljanje autentifikacijom,navigacijom, i ostalim funkcijama. Korištenjem ovih stranica, prihvaćate kolačiće koje stranica pohranjuje na vaše računalo.

Vidi policu privatnosti stranice

Dokumenti EU direktive o e-Privatnosti

Odbili ste kolačiće. Odluku možete promijeniti.

Dopustili ste da kolačići budu pohranjeni na vaše računalo. Ovu odluku možete promijeniti.