HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ

English

Po uzoru na Trku na prstenac, održava se i robotička verzija natjecanja Robotrka na prstenac. To je kup-natjecanje učenika osnovnih škola s područja Istarske i Primorsko-goranske županije koje se redovito održava od 2013. godine.

Robotrka na prstenac

Tijekom jedne godine održi se više natjecanja u različitim mjestima Istre i Kvarnera, a završnica je u Barbanu i uključena je u program Trke na prstenac. Natjecatelji su grupirani u ekipama koju čine tri sudionika. Svaki sudionik ekipe upravlja robotom po jednu vožnju u svakoj od tri discipline. Bodovi natjecatelja u ekipi se zbrajaju i pobjednička ekipa je ona s najviše bodova. Svakome natjecatelju se također tijekom više susreta zbrajaju ostvareni bodovi te natjecatelj s najviše ostvarenih bodova postaje Slavodobitnik Robotrke na prstenac za tu godinu.

Na današnjem natjecanju sudjelovalo je jedanaest ekipa iz Pule, Barbana, Kanfanara, Pazina, Čavli, Krka i Vrbnika. Rezultati za prva tri mjesta :

1. mjesto ekipa Cromwell lll iz OŠ Čavle, mentorica Mira Fafanđel, 2. mjesto ekipa Comet 3 iz OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, PŠ Vrbnik, mentor Dragan Džeko, a 3. mjesto je osvojila ekipa Vejani iz OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, Mentor Boris Bolšec.

Robotrka na prstenac 

Pobjednička ekipa ovogodišnje 4. Robotrke na prstenac 2016. je također ekipa Cromwell lll iz OŠ Čavle, mentorica Mira Fafanđel.

Ukupni pojedinačni pobjednik i slavodobitnik ovogodišnje 4. Robotrke na prstenac je učenik David Sabljić iz OŠ Krsto Frankopan Krk, PŠ Vrbnik.

Organizator natjecanja je Društvo za robotiku Istra uz neizostavnu potporu Hrvatskog robotičkog saveza, Zajednica tehničke kulture Istarske županije, Općine Barban, škole Jure Filipovića Barban te škola i lokalnih zajednica iz kojih se učenici uključuju u Robotrku na prstenac.

Robotrka na prstenac

Facebook page

HROBOS

Hrvatski robotički savez (HROBOS)
Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR6723600001102334324
OIB: 35414990068
Tel: 01 4847 556
Mob: 098 95 73 225
Email:hroboszg@gmail.com

Predsjednik:
dr.sc. Ana Sović Kržić

Tajnik:
Željko Krnjajić
Web:
Željko Krnjajić

HZTK-logo

Stranice HRS koriste kolaćiće za upravljanje autentifikacijom,navigacijom, i ostalim funkcijama. Korištenjem ovih stranica, prihvaćate kolačiće koje stranica pohranjuje na vaše računalo.

Vidi policu privatnosti stranice

Dokumenti EU direktive o e-Privatnosti

Odbili ste kolačiće. Odluku možete promijeniti.

Dopustili ste da kolačići budu pohranjeni na vaše računalo. Ovu odluku možete promijeniti.